Názory a texty vikáře ČCE v Benešově.

Mám strach. Mám naději.

14. 11. 2015 17:07
Rubrika: Aktuálně | Štítky: Paříž , terorismus , naděje , Bůh

Mám strach.

Ano, teď po útocích z Paříže mám strach. To, co se tam stalo je strašné a nelidské. Je to ale jen ukázka toho, co je na Blízkém Východě denní chléb. Mám strach z toho, že budou umírat zbytečně lidé.

Nemám strach z Islámu. Stejně tak bych se mohl bát křesťanství a budhismu. Nemám strach z uprchlíků. Tihle lidé se také bojí, a proto utíkají. Jen je otázka, jestli je kam utíkat.

Mám strach z "normálního Čecha", který se také bojí jako já. Vždyť i já sám sebe považuji za normální Čecha. Ale já se bojím toho, co z těchto hrůzných činů Konvička, Okamura a jemu podobní vytěží. Jestli budou mít doopravdy někdy politický vliv. Jestli se doopravdy dostanou do sněmovny, jen kvůli tomu, že dál šířili strach a nenávist. Bojím se "normálních Čechů", že kvůli mým názorům pro mě postaví šibenici.

 

Mám naději. Mám naději, že Bůh ještě neřekl poslední slovo. Mám naději, že tento svět držíš ve svých dobrotivých rukou. Mám naději, že nás miluješ. Mám naději i přesto, že zlu na tomto světě nerozumím. Mám naději, že nás Bůh miluje i přesto, že si nelidsky ubližujeme.

Mám naději, protože mám víru.

Zobrazeno 1207×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio